«Це нелогічно». Найменшою громадою Дрогобиччини буде.. Бориславська

Вчора, 27 травня, Кабінет Міністрів України затвердив перспективний план Львівщини. На Львівщині визначено 73 об’єднані громади. Найменшою на Дрогобиччині стала Бориславська ОТГ. Навколо Борислава об’єднаються три села – Попелі, Уріж та Ясениця-Сільна. Селище Східниця, яке до цього часу утворювало з Бориславом одну адміністративну одиницю, стане центром окремої громади. Міський голова Борислава такий поділ на ОТГ назвав нелогічним.

«Нелогічно, що Борислав, маючи всю інфраструктуру для обслуговування, став центром найменшої за площею ОТГ. Ми постійно відстоювали свою позицію на різних рівнях, однак нас не почули», каже очільник Борислава Ігор Яворський.

Міський голова переконаний, що план сформований всупереч методиці формування перспективних планів. Адже деякі території мають дуже низький індекс податкової спроможності ОТГ. Це свідчить про те, що в подальшому вони працюватимуть не на розвиток, а будуть дотаційними.

Водночас, як наголосив Ігор Яворський, це не про Бориславську ОТГ. Громада невелика, але одна з найспроможніших.

«Тішить, що в даному форматі Бориславська ОТГ, після Трускавецької, є найбільш спроможною. Впевнений, що це буде підтверджено і в подальшому».

Ольга Біла

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top