У Дрогобицькій ОТГ відновлять старі графіки руху маршруток

Більшість графіків руху громадського транспорту скоротили ще на початку епідемії коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба Дрогобицької міської ради.

У Дрогобицькій ОТГ за результатами наради за участі старост та перевізників вирішили за можливості відновити графіки руху громадського транспорту, більшість з яких скоротили ще на початку епідемії коронавірусу.

Як наголосили у міськраді, вони отримали низку звернень та скарг від мешканців сіл громади, головною причиною яких є недотримання перевізниками затверджених раніше графіків курсування громадського транспорту на рейсах приміського сполучення. Більшість рейсів скоротили ще в час епідемії коронавірусу, а також після повномасштабного вторгнення РФ.

“В час воєнного стану, після повномасштабного вторгнення росії на українські землі, перевізники надавали свої автобуси для потреб ЗСУ. Відповідно графіки по селах громади ніхто не відновлював. Такою ситуація залишається досі. Тому чимало мешканців громади скаржаться на незручний графік руху громадського транспорту, відсутність ранкових чи вечірніх рейсів, що створює незручності для мешканців сіл, які працюють у Дрогобичі” – заявили у міськраді.

Щодо вартості проїзду для учнів, які навчаються в школах Дрогобича та Стебника, то, відповідно до закону, діти шкільного віку повинні сплачувати у приміському транспорті 75% від вартості проїзду. За словами перевізників – у випадку безкоштовного проїзду, вони проситимуть компенсації витрат з місцевого бюджету.

“В селах також є школи. Там створені необхідні умови для того, щоб діти навчалися в них. Потрібно зберігати наповнюваність цих шкіл, а не сприяти відтоку дітей до міських шкіл. Тому в разі наявності школи в селі не може йти мова про компенсацію доїзду дітей до міських закладів освіти” – наголосила начальниця управління інвестицій та економічного розвитку населення Леся Лазунда.

Попередньо між перевізниками та старостами було погоджено зниження вартості проїзду для дітей шкільного віку до 50%. Однак для того, щоб скористатись знижкою, діти повинні мати та пред’являти водієві учнівські квитки, або довідки, завірені адміністрацією навчального закладу, які підтверджують їх навчання в тій чи іншій школі.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top