Технічні моменти: як відбувається перехід на нового оператора зі збереженням номера?

Можливість переходу на тарифи нового оператора зі збереженням улюбленого телефонного номера зʼявилася в користувачів не так давно. До цього часу подібні послуги були лише мрією абонентів різних мобільних мереж. Зараз — це гнучка й зручна цифрова реальність, що покликана не просто зберегти комбінацію цифр за кожним користувачем, а й, не порушуючи комфорт життя, внести в комунікації нові приємні зміни.

Технічні деталі 

В уяві користувачів технічний процес перенесення номера не завжди вимальовується таким, який він є насправді. Не потрібно телефонувати попередньому оператору, домовлятися про припинення комунікаційних відносин, блокувати тимчасово номер.

Дізнатися, як змінити оператора без зміни номера можна на сайті Київстар, а технічний процес перенесення виглядає таким чином:

  1. У день перенесення номера Центральна база даних (ЦБД) дає команду активувати номер в мережі Київстар.
  2. Після чого відбувається налаштування систем з повідомленням ЦБД про завершення робіт зі сторони нового оператора.
  3. Далі ЦБД надсилає команду оператору, послугами якого ви користуєтесь на цю мить, щоб видалити номер із мережі. Є один цікавий нюанс, що ваш абонентський номер існуватиме одночасно в полі двох мереж, але не більше двох годин.
  4. Попередній оператор повідомляє ЦБД, що завершив всі роботи з налаштування і відключення номера від його мережі.
  5. ЦБД повідомляє мережу Київстар, що процедура перенесення номера завершена і новому оператору необхідно оновити свої бази даних.

Для користувачів на практиці всі процеси виглядають більш зручними й зрозумілими, а етапи переходу до нового оператора зі збереженням номера для підключення дуже прості.

Етапи перенесення номера

На сайті Київстар можна розпочати процес перенесення номера в онлайн форматі, завершивши його офлайн. Для цього потрібно:

  1. Подати заявку на перенесення (доступно на сайті або ж у фірмовому магазині).
  2. Підписати документи та отримати нову SIM-карту в магазині Київстар.
  3. Дочекатися дати перенесення, яку зазначає оператор.
  4. Вставити SIM-карту в телефон або ж підключити eSIM і почати зручне користування тарифами від Київстар.

Після перенесення комбінація цифр вашого абонентського номера залишається незмінною, а всі додатки та програми, що прив’язані до нього, працюють і надають доступ у звичному режимі.

А як же код?

Така важлива деталь, як код оператора на початку номера залишається теж незмінним і, звичайно, не відповідає коду нового оператора мобільного зв’язку. Щоб кожен користувач і його абонент по той кінець слухавки розумів, що він телефонує на перенесений номер, то для цього оператор голосовим повідомленням на початку дзвінка надає інформацію про мережу.

Перенесення номера — це зручно, а Київстар дбає про те, щоб кожен крок в нову мережу був впевнений і не супроводжувався жодними сумнівами!

Share this post

scroll to top