Президента просять надати ансамблю “ВЕРХОВИНА” статусу Академічного та відновити обласне фінансування / ПЕТИЦІЯ

На сайті президента України розміщено петицію в якій автори просять підтримати ідею відновлення обласного фінансування для ансамблю “Верховина” та присвоєння колективу статусу Академічного.

Відомо, що суворі реалії оптимізації та скорочення поставили під загрозу існування цього колективу.

Проблеми з якими зіткнувся колектив, описано в тексті петиції:

“Проблеми почались у 2015 році, хоча вони існували ще раніше, коли на сесії Львівської ОДА було прийнято рішення, зняти ансамбль “Верховина” з обласного фінансування і передати його на баланс м. Дрогобич. Силами працівників колективу, які у січні 2015 року пікетували під стінами Львівської ОДА, вдалось залишити обласне фінансування, але тільки на рік.
Тому тепер колектив на фінансуванні Дрогобича і можна впевнено сказати, що перебуває на межі свого існування, адже місто не має коштів для виплати зарплати.

Заробітну плату працівникам зменшили, багато працівників звільнилось та покинули межі нашої країни, а влада для підтримки абсолютно нічого не робить. Мало того, за 70 років свого існування колектив таки не отримав статусу Академічно, хоча здобутки колективу не малі і про це знають як і керівники міста та й області. Колектив дає концерти згідно затвердженого плану, але цих коштів ледве вистачає на утримання приміщення ансамблю. Багато хто стверджує, що саме із за приміщення ансамблю Верховина, яке розташоване майже в центрі міста Дрогобич і почались ці проблеми (хтось просто хоче ліквідувати колектив та приватизувати будівлю).
Якщо не повноти колектив на обласне фінансування, то без роботи залишаться понад 90 осіб ансамблю”.

Підтримати ансамбль ВЕРХОВИНА та проголосувати за петицію можна  ТУТ, за посиланням.

Довідково:

Заслужений Прикарпатський ансамбль пісні та танцю України “Верховина” – це професійний вокально-хореографічний колектив, що на протязі 70 років пропагує українське мистецтво. Заснований колектив далекого 1946 року. В складі ансамблю працюють хорова, танцювальна та оркестрова групи.

Автор петиції – Іван Бобітко.

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top