Як вибрати практичні тактичні сумки для військовослужбовця

Тактична сумка – це універсальний та практичний аксесуар, який призначений для використання у військових і польових умовах. Сучасні моделі виділяються функціональністю, великою місткістю, підвищеною зносостійкістю, тривалим терміном експлуатації. Якщо відповідально поставитися до вибору тактичних сумок, то можна безпечно переносити та зберігати одяг, вогнепальну зброю, боєприпаси, лікарські препарати, медичне приладдя, туристичне спорядження або інші особисті речі.

Різновиди тактичних сумок

На ринку товарів для військових представлено велику кількість тактичних рюкзаків та баулів, які мають свої особливості та експлуатаційні характеристики. Такі аксесуари підійдуть не лише військовослужбовцям, а й співробітникам правоохоронних органів, рятувальникам, мисливцям чи професійним туристам, які звикли переносити багато необхідних речей. Залежно від своєї конструкції та систем кріплення вони поділяються на:

  • Поясні. Вони призначені для зберігання дрібних речей чи документів. Компактна та невелика за розміром поясна сумка-бананка зручно кріпиться до ременя за допомогою лямок, що дозволяє звільнити руки та сильно не навантажувати спину. Вона має кілька бічних, передніх та прихованих кишень на блискавці.
  • Плечові. Вони мають широку лямку для розподілу навантаження, одне велике відділення та додаткові кишені. Тактична сумка через плече відмінно підходить для носіння пістолета, обойми чи армійського ножа. Її можна швидко знімати у разі потреби.
  • Сумки-рюкзаки. Їх можна носити на плечі, спині або в руках. Тактичні рюкзаки мають кілька розділених між собою відділень, щоби можна було розподілити різні предмети. Ремінь на стегнах зручно застібається на швидкознімну застібку, щоб розвантажити хребет і плечі під час перенесення речей.
  • Баули. Вони призначені для переміщення великогабаритного військового чи туристичного спорядження. Баули оснащують наплічними лямками. Вони також можуть мати невеликі колеса, щоб забезпечити комфорт та зручність при перенесенні громіздких речей чи обладнання.

Тактичний рюкзак або баул відмінно підійде для зберігання спорядження, зброї та речей, які завжди повинні бути під рукою.

Особливості вибору

Вибираючи такі аксесуари для зберігання речей та виконання бойових завдань, потрібно враховувати наступні критерії:

  • Матеріал. Компанії-виробники переважно використовують поліестер, ріп-стоп, нейлон. Ці матеріали відрізняються гарною зносостійкістю та не пропускають вологу.
  • Функціональність. Наявність ременів, лямок, відділень та кишень дозволить з легкістю зберігати речі та рівномірно їх розподілити.
  • Місткість. Для зберігання боєприпасів, медикаментів чи документів краще вибрати невелику за розміром модель. Якщо потрібно переносити важке спорядження, варто використовувати рюкзаки або баули. 

Вибирайте лише військові сумки камотек. Вони виготовлені з високоякісних та міцних матеріалів, тому мають бути практичними та зручними у використанні. А якість та комфорт – це найголовніше.

Share this post

scroll to top