12-річна українка здолала Бостонський марафон на протезах, щоб зібрати кошти для пораненого військового

12-річна українка Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час ракетного удару росіян по вокзалу в Краматорську, взяла участь у Бостонському марафоні. Дівчинка пробігла дистанцію завдовжки 5 кілометрів на протезах, щоб зібрати кошти на біговий протез для українського захисника, який втратив ногу на війні.

Про це повідомила Львівська міська рада.

Упродовж двох місяців Яна посилено готувалася до участі в марафоні. Вона тренувалась чотири рази на тиждень із фізичним терапевтом центру UNBROKEN та професійними тренерами, адже вона долала таку дистанцію вперше в житті.

Яна долучилася до змагання з благодійною метою — щоб зібрати кошти на біговий протез для важкопораненого військового Олександра Рясного, який втратив ногу на війні. 

На фініші дівчинку чекала мама з братом, а на відеозв’язку — сам військовий, який привітав Яну з першим марафоном. 

«Дуже круто! Яно, ти неймовірна дівчинка! Молодчинка! Вітаю», — сказав Олександр. Яна відповіла: «Це все було заради вас. Сподіваюся, наступну мою дистанцію ми пробіжимо разом»

Підтримати Яну та її благодійну мету можна на платформі dobro.ua.

8 квітня 2022 року внаслідок російського удару з ракетного комплексу «Точка-У» по залізничному вокзалу у Краматорську, Яна Степаненко втратила обидві ноги. Пізніше сім’ю евакуювали до США, де вони скористались програмою протезування.

Share this post

scroll to top