Трускавчанин та самбірчанин “відправили” 29 чоловіків за кордон під виглядом водіїв

Правоохоронці викрили на Львівщині двох підприємців, які організували безперешкодний перетин кордону для 29 військовозобов’язаних чоловіків.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Мова йде про двох підприємців з Трускавця та Самбора віком, 44 та 38 років. Зловмисники організовували для військовозобов’язаних чоловіків схему перетину державного кордону України у воєнний час та забезпечували їх переправлення. Для цього «клієнтів» реєстрували у відповідних базах, консультували та, в окремих випадках, забезпечували транспортом.

Водночас у прокуратурі Львівщини зазначають, що фігуранти, будучи підприємцями та маючи відповідну ліцензію, яка надає право провадження господарської діяльності з міжнародних перевезень вантажів вантажними автомобілями, оформляли чоловіків призовного віку водіями транспортних засобів. Останні нібито займались вантажними перевезеннями. Після чого, відповідна інформація про «водіїв» вносилась у систему «Шлях», що надавало їм право безперешкодного виїзду за кордон.

У прокуратурі заявляють, що за такою схемою за кордон виїхали 29 чоловіків.

Слідчі повідомили їм про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та ч.1 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, що загрожує підозрюваним – позбавлення волі на термін до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років. Досудове розслідування триває.

Share this post

scroll to top