Що таке ножичний підйомник і для чого він потрібен

Логістичні компанії з приміщеннями на кілька рівнів потребують спеціального обладнання для підйому вантажів. Така ж потреба існує на великих складах, де працюють із габаритними товарами.

Ножичний підйомник – проста, але ефективна у використанні конструкція, яка користується попитом на підприємствах. Це гідравлічний механізм для піднімання та опускання вантажів на різні рівні.

Що це за обладнання й навіщо потрібне

Ножичний підйомник – спеціальна конструкція, яка збільшує ефективність роботи при транспортуванні, підйомі автотехніки чи пересуванні вантажів між поверхами логістичних приміщень. Для кожної з задач існує окремий різновид обладнання:

  • гідравлічні столи – невеликі за розмірами та вантажністю платформи. Вони піднімають на 1,2 м вантажі до 500 кг. Частіше їх використовують у магазинах, або у невеликих складських приміщеннях;
  • розвантажувальні столи являють собою платформу з однією парою «ножиць». Їх використовують для оптимізації процесу розвантаження/навантаження автотранспорту, або якщо потрібно піднімати дуже габаритні товари;
  • міжповерхові підйомники – це платформа з кількома парами «ножиць». Вони незамінні для підняття великовагових вантажів між поверхами складів чи інших приміщень для зберігання;
  • автомобільні підйомники. Розраховані на вагу як легкової машини, так і позашляховика. Найчастіше використовуються при будівництві підземних стоянок, гаражів у приватних будинках;
  • підйомник-перекидач. За рахунок нахилу частини платформи до 90°, найбільшим попитом ці моделі користуються у цехах, де потрібно працювати на різних рівнях із надважкими деталями.
  • тандемний підйомник. Максимальна вантажність складає 10 т, що забезпечує оптимальність у подачі труб або великої кількості пиломатеріалів за допомогою підйомника. А спеціальні бар’єри дозволяють безпечно підніматися і працівникам, що супроводжують вантаж.

Ножичні підйомники FORSTOR користуються попитом на ринку України завдяки широкому асортименту та оптимальному співвідношенню якості та ціни. Компанія випускає конструкції з простим керуванням, великою вантажністю в лаконічному та сучасному дизайні.

Які можливості дає використання ножичних підйомників

Виробниче підприємство FORSTOR випускає різноманітні моделі, тому серед них завжди можна вибрати варіант для конкретних задач. Зокрема, у невеликих приміщеннях (наприклад, високих ангарах, або дворівневих складах) зручним буде підйомний стіл. Це універсальне устаткування із вантажністю до 5 т і максимальною висотою розгинання «ножиць» у 3 м.

Одна така конструкція допоможе замінити декілька працівників складу, адже після її встановлення не буде потреби звертатися до послуг вантажників. Це оптимальне рішення не тільки для великого логістичного термінала з постійним потоком товарів, а й магазина або супермаркету. Стандартну конструкцію встановлюють у бетонному приямку, можливі й інші варіанти монтажу залежно від типу.

Ще один окремий вид ножичних підйомників FORSTOR – низькопрофільний підйомник. Він відрізняється від інших різновидів лінійки цього обладнання компактністю. Може використовуватись на вулиці й де завгодно, адже не потребує бетонного приямка та встановлюється просто на підлозі. Отже, обладнання вирішує такі задачі:

  • оптимізація та прискорення робочих процесів;
  • зменшення навантаження працівників;
  • економія на послугах персоналу.

FORSTOR пропонує багато різновидів, які можуть використовуватися не тільки в логістичній, торговельній сфері або на виробництві. Ножичні підйомники також встановлюють у медичних закладах для інклюзивності, адже за їх допомогою просто організувати доставку на інший поверх маломобільної людини.

Варто зазначити, що компанія працює і з індивідуальними замовленнями, тому виготовить у короткі терміни саме такий підйомник, який вам потрібен. І наостанок ще одна додаткова перевага – не потрібні ні спеціальна шахта, ні дозволи на експлуатацію гідравлічного підйомника.

Існує дуже багато варіантів гідравлічних підйомників, але саме ножичні підйомники FORSTOR – вибір логістів і підприємців, що піклуються про якість і швидкість своїх послуг.

Share this post

scroll to top