На Дрогобиччині скажений собака покусав людей

У Дрогобицькому районі знову запроваджують карантин, цього разу – через скаженого собаку, який покусав людей у селі Сторона Східницької громади. Про це Львівському порталу повідомили у Дрогобицькій РВА.

Скаженого пса виявили у селі Сторона. Встановлено, що нещодавно він покусав людей, після чого загинув. 9 лютого Львівська регіональна державна лабораторія підтвердила сказ у тварини.

Відтак у самому селі та в 5-кілометровій зоні запровадили карантин на два місяці, тобто до 9 квітня. Карантинна зона охопить лише сусіднє село Підбуж.

На місці загибелі чотирилапого, а також на подвір’ї вже провели дезінфекцію. У самому селі вакцинуватимуть всіх собак та котів.

Інформації про стан місцевих жителів, яких покусав заражений собака, немає. Вочевидь їм зробили антирабічне щеплення, як це передбачено у таких випадках.

Зазначимо, торік у селах на Дрогобиччині щонайменше з десяток разів у домашніх тварин та у лисиць виявляли сказ, після чого вводили карантинні обмеження. При цьому хворі коти та собаки кілька разів кусали людей, був і випадок, коли дитину вкусив скажений борсук.

Станом на зараз у Дрогобицькому районі продовжують діяти карантинні обмеження через сказ, виявлений у Східниці та в селах Раневичі і Бистриця.

Share this post

scroll to top