На Львівщині чоловік принижував і залякував колишню дружину та тещу. Суд відправив його за ґрати

Суд на Львівщині призначив 2 роки ув’язнення 40-річному жителю Стрийського району, якого визнали винним у домашньому насильстві над колишньою дружиною та тещею. Він продовжував залякувати їх, навіть коли суд заборонив наближатися до потерпілих.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що в одному із сіл Сколівської громади обвинувачений проживав разом зі своєю колишньою дружиною та її матір’ю. Протягом тривалого часу він був безробітний, часто зловживав алкоголем та систематично вчиняв домашнє насильство над жінками.

За даними прокуратури, фігурант, який вже раніше був судимим за домашнє насильство, продовжував безпричинно вчиняти конфлікти, ображав та принижував ексдружину й тещу, а також залякував та погрожував фізичною розправою.

Раніше районний суд видав обмежувальний припис терміном на 6 місяців, яким заборонив чоловіку спілкуватися з потерпілими, наближатися до них та перебувати за місцем проживання колишньої тещі.

Але попри це обвинувачений продовжував приїжджати до будинку жінки, словесно ображав її, принижував та залякував. Згодом він знову почав проживати у будинку потерпілої.

Зрештою, суд визнав чоловіка винним у домашньому насильстві та умисному невиконанні обмежувального припису суду і призначив йому 2 роки позбавлення волі. Фігурант ще може подати апеляцію.

Куди звертатись у разі домашнього насильства?

  • 102 ― Національна поліція України;
  • 15 47 ― урядова гаряча лінія для постраждалих від домашнього насильства;
  • сайт державної гарячої лінії 15-47;
  • 116 123 або 0 800 500 335 ― «Ла Страда»;
  • 772 або 0 800 500 225 ― Національна дитяча гаряча лінія;
  • мобільні бригади Міністерства соціальної політики в регіонах;
  • денні центри UNFPA;
  • @police_helpbot ― чат-бот у Telegram від МВС.

На сайті «Розірви коло» ви знайдете інформацію, як розпізнати насильство та захистити себе.

В Україні діють 304 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, а також 10 денних центрів для перебування постраждалих від насильства.

Share this post

scroll to top