Залужний підтвердив знищення російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив знищення російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряного пункту управління противника Іл-22.

Про це він повідомив у соцмережах.

«Дякую Повітряним силам за чудово сплановану та проведену операцію в Приазов’ї», — зазначив Залужний.

Нагадаємо, увечері 14 січня українські військові уразили два російські літаки над Азовським морем. Джерело hromadske у Головному управлінні розвідки МОУ повідомляло, що російський розвідувальний літак А-50 збили, а ворожий Іл-22М зазнав пошкоджень.

Літак дальнього радіолокаційного стеження А-50 призначений для спостереження за цілями в повітрі, на землі та в морі, а також наведення на них іншої авіації. Тобто такі літаки можуть визначати розташування українських об’єктів, наприклад систем ППО, авіації, й наводити удари по них. 

Таким чином Збройні Сили Україну знову написали сторінку у військовій історії. Бо до цього часу ніхто й ніколи не збивав літаки далекого радіолокаційного виявлення. Ці машини намагаються триматися подалі від переднього краю й не заходити у зону дії ППО противника, а від нападу винищувачів їх захищає супровід, при цьому сам літак ДРЛВ й буде їх наводити на літаки противника.

Share this post

scroll to top