“На празник в Берестяни”: на Львівщині започатковано новий фестиваль (ВІДЕО)

Фото Марії Тяжкун

Фестивалів забагато не буває, особливо, якщо він пропагує українську культуру!, – переконує співорганізаторка нової мистецької події на Львівщині Марія Кульчицька, журналістка, депутатка Львівської обласної ради.

В останні вихідні літа у Берестянах Бісковицької громади відбувся фестиваль “На празник в Берестяни”. Його мета – популяризація української музики, єднання та приклад іншим громадам відшукувати у собі щось цікаве та особливе й на тому ґрунті проводити різноманітні культурні та мистецькі заходи.


“Практично кожна громада має за своїми плечима цікавих людей, але мало хто про них знає. В Берестянах є владика Івана Снігурський. Саме завдяки якому, автор музики державного гімну України Михайло Вербицький зумів розвинути свої таланти, що згодом вилилося у написання акордів до “Ще не вмерла Україна. І те, що ми сьогодні тут зустрілися й згадуємо цю людину і маємо гарну погоду, означає що ми на хорошому шляху: маємо продовжувати та готувати вже наступний фестиваль”, – каже Марія Кульчинська.


На сцені фестивалю у Берестянах виступили місцеві гурти, виконавець пісень Зіновій Карач, лірник Гордій Старух та рок-гурт Rock-H. Завершилася святкування українською дискотекою від DJ EGO VAN DORKEN. Ведучий заходу – Андрій Юркевич.
Детальніше про фестиваль “На празник в Берестяни” у нашому відео.

Над відео працювали: Олег Дьорка та Ігор Дьорка.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top