США призупинили військову допомогу Україні до схвалення Конгресом нового фінансування

Військова допомога Україні від США призупинена. Подальша допомога залежить від рішення Конгресу, який повинен підтримати додатковий запит на національну безпеку для отримання більшого фінансування.

Про це заявив координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

За його словами Штати надали останній пакет військової допомоги, на який у них вистачило грошей. Мова йде про пакет допомоги у 250 мільйонів доларів, оголошений 27 грудня 2023 року.

«Допомога, яку ми надаємо Україні, зараз припинилася. А атаки, які здійснюють росіяни, лише посилюються. І про це говорили на початку цього тижня, що вони використовують північнокорейські балістичні ракети для виконання своєї брудної роботи. Отже, потреба є гострою саме зараз, особливо в ці зимові місяці», — сказав Кірбі.

На початку січня 2024 року речник держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що США не підтримуватимуть військове фінансування України на рівні 2022 та 2023 років, адже бачать свою мету в іншому. І уточнив, що метою є допомогти Україні стати на ноги та побудувати військово-промислову базу, аби український уряд сам міг фінансувати, виробляти та закуповувати озброєння.

Актуально та оперативно у Telegram: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top