Відійшов у засвіти Адам Хлопек

З великим болем повідомляємо, що 11 січня 2024 року відійшов у вічність Адам Хлопек, Син польського та українського народу, шляхетна людина з великим серцем.

Про це йдеться у повідомленні Методичного центр викладання польської мови та культури.

“Все своє життя Адам Хлопек присвятив популяризації польської освіти в Україні, культурному розвитку Дрогобиччини, збереженню національної та історичної пам’яті малої Батьківщини та плеканню польсько-української дружби. Серед його незліченних освітніх досягнень слід згадати започаткування польської суботньої школи Святої Королеви Ядвіги у Дрогобичі, створення громадської організації Спілки польських учителів в Україні та її осередків в інших областях…

Він дбав про вчителів польської мови. Він ініціював навчання, семінари, курси, воркшопи та конференції, спрямовані на підвищення кваліфікації учителів польської. Він забезпечував школи навчальними матеріалами про польську культуру, традиції, історію, мову та видатних поляків. Був автором багатьох публікацій про польську мову, польську освіту в Україні та історію Дрогобицького краю. Сприяв відновленню багатьох римо-католицьких храмів та їхньої реставрації.

Адам Хлопек став ініціатором створення багатьох музеїв і меморіальних кімнат, присвячених видатним полякам. Особливу увагу приділяв історичному цвинтарю на вул. Трускавецькій в Дрогобичі. Він сприяв упорядкуванню некрополя, реставрації багатьох цінних надгробків. Він хотів зберегти пам’ять про багату історію поляків і українців, а також будувати спільне майбутнє”, – йдеться у повідомленні.

Редакція ВАРТО висловлює слова скорботи родині пана Адама та всім хто знав цю світлу людину! Вічна пам’ять!

Share this post

scroll to top