На Дрогобиччині суд конфіскував алабая, який покусав дитину

Дрогобицький міськрайонний суд постановив конфіскувати у господарів собаку породи алабай, яка напала на хлопця у селі Старе Село Дрогобицької громади. З власника собаки також стягнуть штраф 1700 грн.

Про це відомо із постанови суду у Єдиному державному реєстрі судових рішень від 5 вересня 2023р.

Інцидент трапився ще 19 червня. Коли потерпілий йшов повз сусідський будинок, на нього вибіг алабай, оскільки частина паркану на подвір’ї була відсутня. Хлопець намагався залізти на дерево. Алабай накинувся на нього та вкусив за праве плече, внаслідок чого той впав на землю, вставши різко, побіг за кущі, які були поруч, а коли біг, алабай вкусив його за ліву ногу. Після цього хлопчина сховався у кущах.

Потерплий був госпіталізований. Односельці у суді повідомили, що ця тварина не вперше напала на людину. Однак власник своєї провини не визнав, як і того, що його пес покусав дитину.

За результатом розгляду справи, суд визнав винним власника алабая у вчиненні адміністративного правопорушення та наклав на нього штраф 1700 гривень з конфіскацією собаки. Це рішення ще може бути оскаржене в апеляційному суді.

Актуально та оперативно у Telegram: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top