Тендер на ремонт вулиці Стрийської у Дрогобичі провели з порушенням – результат аудиту

Держаудитслужба зобов’язала Департамент міського господарства ДМР усунути виявлені порушення шляхом розірвання договору з переможцем торгів

На початку березня значного розголосу набула інформація про грубі порушення під час проведення тендеру на капітальний ремонт дороги по вул. Стрийській

Дрогобицька РВА звернулася до Західного офісу Держаудитслужби України щодо проведення моніторингу процедури визначення переможця тендеру, який має капітально відремонтувати частину вулиці Стрийської за орієнтовно 80 мільйонів гривень з міського бюджету.

За результатами моніторингу служба надала висновок про те, що процедура проведена з порушеннями законодавства про публічні закупівлі. Саме ці порушення призвели до того, що переможцем тендеру визначили – ПП «Вестінвестбуд» з пропозицією, яка мала найвищу ціну – 81 150 000,00 грн. У той час як дешевші пропозиції двох дорожньобудівельних гігантів було відхилено:

ТзОВ «Автомагістраль-Південь» (80 227 654,00 грн)

ТзОВ «Онур» (77 298 839,30 грн).

Перемогла пропозиція:

ПП «Вестінвестбуд» (81 млн. 150 тис. грн):

Сума перевитрат бюджетних коштів могла скласти близько 3 мільйонів 850 тисяч гривень.

Держаудитслужба зобов’язала Департамент міського господарства ДМР усунути виявлені порушення шляхом розірвання договору з переможцем торгів та протягом п’яти робочих днів з дня оприлюднення висновку про виявлені порушення, тобто до 18 квітня, оприлюднити через електронну систему закупівель інформацію та/або документи, що свідчать про таке розірвання.

У випадку невиконання цих вимог вживатимуться заходи примусу визначені законодавством. Звісно, замовник може оскаржити таке рішення Держаудитслужби в суді, це затягне час та унеможливить старт капітального ремонту транзитної у місті вулиці.

“Вибір вже за замовником, однак за будь-яких умов проведення тендерних процедур за бюджетні кошти не має проводитись в збиток тому ж бюджету, який наповнюється з податків жителів громади”, – наголосив голова ДРВА Степан Кулиняк.

ВАРТО_знати: ПП «Вестінвестбуд» зареєстроване за адресою: місто Рівне, вул. Клима Савури, 14А, за якою, поряд з ним зареєстровано ще 4 суб’єкти господарювання. Статутний капітал підприємства 1000 гривень, а його податковий борг напередодні участі в торгах становив 21,23 тис. гривень (https://bit.ly/3ZTGTtY).

ПП «Вестінвестбуд» є будівельним підприємством, основний вид діяльності якого «будівництво житлових і нежитлових будівель», а сегмент досвіду у сфері будівництва та ремонту доріг обмежується виключно трьома підрядами: капітальним ремонтом вулиці Т. Шевченка у місті Ізяслав Хмельницької області у 2019 році; капітальним ремонтом вулиці Єдності в м.Ізяслав Хмельницької області у 2019 році; капітальним ремонтом вул. Б.Хмельницького в с. Тайкури Рівненського району у 2022 році (https://bit.ly/3ZTU4e9).

Share this post

scroll to top