На Львівщину перенесли свої виробництва 13 підприємств

13 підприємств з інших регіонів України на сьогодні переїхали на територію Львівської області. Підприємства виробляють товари з галузі легкої промисловості, агропромислової та хімічної. Ще чотири компанії перебувають в дорозі.

Про це сьогодні, 22 лютого, повідомив директор департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда, інформує vgolos.

За його словами, станом на сьогодні на Львівщині уже розроблено 193 заявки на релокацію.

«Ми отримали від підприємства сформульований запит, в якому вказано технічні вимоги до технічних, складських чи будь-яких інших площ, які він використовуватиме в межах своєї підприємницької діяльності. І на кожен з цих запитів надано відповідну пропозицію», – каже він.

Степан Куйбіда наголосив, що ще 101 компанія вже прийняла рішення переїхати на Львівщину, але доробляють документи. З них 50 підприємств вже мають місце, де розгорнуть свою діяльність. І тільки очікують, коли їхні виробничі потужності доїдуть.

Окрім того, на Львівщині надають складські приміщення для зберігання виробничих потужностей тим підприємцям, які досі вагаються чи відновлювати виробництво на Львівщині, чи зачекати поки ЗСУ звільнить території від окупантів.

«Це зберігання є безоплатним. І ми гарантуємо підприємцеві, що доступ до цього обладнання буде мати тільки він або представники силових структур, які охороняють його», – каже Степан Куйбіда.

Проте, за його словами, не обійшлося і без ложки дьогтю. Так, є окремі особи, які намагаються заробити на чужому горі та вимагають за оренду приміщення від підприємця-переселенця неймовірні кошти.

«Мені складно пояснити підприємцю, який працював у Києві і платив за оренду від 25 до 35 гривень за метр квадратний, чому у Львівській області ціна зростає до 150 гривень», – говорить директор департаменту економічної політики Львівської ОВА.

Степан Куйбіда попередив, що він особисто реагуватиме на такі речі жорстко.

«Війна закінчиться і ми попросимо відповідні контролюючі органи звернути увагу на цих підприємців. А зараз ми будемо пояснювати їм, що так робити не можна», – попередив він.

Share this post

scroll to top