На Львівщині почастішали повідомлення про повітряну тривогу: у чому причина

фото – Варто, ілюстративне

За добу, 21 березня, на Львівщині 5 разів сповіщали про повітряну тривогу. Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну це найбільша кількість сповіщень за добу в області.

Про те, з яких причин вмикали сирени, повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Вперше сирени пролунали вночі о 1:33. Наступний раз – о 6:53. В обох випадках тривога тривала близько години. Наступне повідомлення – о 10:40 та тривало 20 хвилин. За 17 хвилин жителів області знову закликали в укриття. Пообіді сирену ввімкнули о 16:17. Про відбій оголосили майже через 3 години.

Так за добу мешканці провели в укриттях понад 5 годин.

“Двічі повідомляли про небезпеку через старт ракет Іскандер з території республіки Білорусь, один раз попереджали про наліт стратегічної авіації Росії з акваторії Чорного моря. Також сирени сповіщали про загрозу ракетної атаки. Дякую Збройним Силам, які бережуть нас на всіх фронтах і закликаю жителів Львівщини бути дуже уважними до сигналів тривоги”, — каже Максим Козицький.

За словами начальника ОВА, якщо лунає сирена, це означає, що є реальна небезпека для життя та здоров’я людей. Тому мешканців закликають, почувши сигнал, відразу спускатися в укриття та не виходити з нього до відбою тривоги.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top