Бойовики “ЛНР” заявили, що їхня територія вся Луганська область, і пригрозили Україні

Терористична організація “ЛНР” заявила, що вважає своєю територією всю Луганську область України та закликала Україну відвести війська.

Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ “РИА Новости” з посиланням на так званого “віце-спікера парламенту ЛНР” Дмитра Хорошилова.

“В рамках законодавства наших республік є закони про держкордон, які говорять чітко про те, що територія Луганської народної республіки – це територія колишньої Луганської області… Є наша територія, окупована українськими військами. Я думаю, що ми маємо закликати Україну відвести війська добровільно”, – сказав терорист Хорошилов.

За словами Хорошилова, якщо цього не станеться, то буде ухвалено рішення, яке “дозволить встановити мир та відновити нашу (бойовиків – ред.) територіальну цілісність на всій території Луганської народної республіки”.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін 21 лютого визнав окуповані території України – так звані “Донецьку народну республіку” та “Луганську народну республіку”, які де-факто перебували під контролем Кремля весь цей час.

Його укази передбачають введення російських військ на територію окремих районів Донецької та Луганської областей України (ОРДЛО). Більше того – Росія зможе будувати свої військові бази в ОРДЛО, якщо ратифікує так званий “договір про дружбу” між “ЛНР” та “ДНР”.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top