Литва передала Україні зенітно-ракетні комплекси Stinger

В аеропорт «Бориспіль» 13 лютого прибув літак з оборонною допомогою від Литви. На борту була партія зенітно-ракетних комплексів Stinger, а також боєприпаси оборонного призначення.

Про це повідомило Міністерство оборони України. Окрім зброї, Литва передала Україні військове майно та спорядження для військових, зокрема бронежилети. 

Нагадаємо, відправити Україні комплекси Stinger Литва змогла після того, як це дозволили зробити США. Відповідно до правил експортного контролю, країни мають отримати дозвіл Державного департаменту, перш ніж передавати будь-яку зброю, отриману ними зі США, третім сторонам.

Не перша допомога ЛитвиЦе вже друга партія військової допомоги Україні на тлі останнього загострення ситуації з Росією. Першу партію ми отримали у грудні 2021 року. Там були бронежилети та балістичні пояси.Проте й це була не перша військова допомога від цієї країни з початку російсько-української війни.

Так, у 2015-2016 роках нам передали кулемети, амуніцію та 150 тонн спорядження. А ще через рік ЗСУ отримали від Литви понад 7 тисяч автоматів Калашникова й орієнтовно 2 мільйони патронів.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top