Шмигаль: карантин, скоріше за все, буде продовжено до травня

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду заявив, що упродовж квітня карантин не скасують і не пом’якшать. Найімовірніше, його подовжать до початку травня.

“Ще раз хочу наголосити, що Україна не може два-три місяці сидіти вдома на дивані – економіку треба запускати. Якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то тільки у травні ми зможемо говорити про послаблення карантинних заходів”, – зазначив Шмигаль.

Він додав, що до 24 квітня будуть чинними усі обмеження.

Крім того, під час наради під головуванням президента України Володимира Зеленського було домовлено, що наразі не можна говорити про пом’якшення карантинних заходів, особливо з урахуванням Великодніх свят, коли існує загроза скупчення людей і чимало українців повертаються додому на святкування.

“У травні, за умов позитивної динаміки, ми запустимо економіку України”, – зазначив прем’єр.

Шмигаль заявив, що про послаблення карантину в Україні у травні можна буде говорити лише у разі, якщо буде спостерігатися зниження захворюваності.

Додамо, що станом на ранок 8 квітня в Україні 1668 заражених коронавірусом. Зокрема, за минулу добу зафіксували 206 нових випадків COVID-19 і ще 7 смертей.


Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top