З 24 січня Івано-Франківщина переходить у «червону» зону

З 24 січня в Івано-Франківській області запровадять «червону» зону карантину.

Таке рішення ухвалила Державна комісія з надзвичайних ситуацій, повідомив міністр уряду Олег Немчінов.

У «червоній» зоні зможуть працювати кінотеатри, музеї, інші культурні заклади, розважальні заклади, ТРЦ, заклади громадського харчування, ринки, спортзали та басейни, якщо весь персонал та відвідувачі будуть повністю вакциновані. Водночас місцева влада може запроваджувати додаткові обмеження.

Івано-Франківська область була за межами «червоної» зони менш ніж два місяці — її вивели звідти лише 7 грудня 2021 року.

Зараз в регіоні перевищені показники більшості індикаторів, за якими визначають ситуацію з коронавірусом.

Серед них коефіцієнт виявлення випадків інфікування, рівень та динаміку госпіталізацій. Останній показник перевищує норму більш ніж удвічі.

Ситуація із захворюваністю в регіонах

З 30 грудня 2021 року всі регіони — «жовті». Водночас у деяких регіонах показники областей відповідають «помаранчевій» зоні. Цей рівень не передбачає посилення обмежень, але сигналізує про можливий перехід у «червону» зону.

Якщо 18 січня у «помаранчевій» зоні було 4 області, то 20 січня — сім, а 21 січня — вже вісім регіонів: Житомирська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Чернівецька та Чернігівська області.

Нова хвиля?

Показники захворюваності на COVID-19 свідчать, що в Україні розпочався новий спалах коронавірусу. Його епіцентр — на заході країни. За прогнозами, нова хвиля коронавірусу буде відрізнятися від попередніх.

«Насамперед за кількістю виявлених випадків. Це особливості перебігу хвилі зі штамом “Омікрон”, який вже був зареєстрований у 149 країнах в усіх шести регіонах ВООЗ», — застерігають у МОЗ.

У МОЗ раніше очікували сплеску захворювання на тлі поширення «Омікрону» наприкінці січня 2022-го. Водночас експерти Національної академії наук 12 січня заявили, що нова хвиля вже почалась.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top