Бабуся віддала нирку своєму 15-річному внукові

У першому територіальному медичному об’єднанні Львова вперше провели трансплантацію нирки дитині від родинного донора. Донором нирки для 15-річного Ярослава зі Львова стала його бабуся.

І хлопець, і бабуся почуваються добре, повідомив 13 грудня в. о. генерального директора ТМО Олег Самчук, інформує Захід.Нет.

Операцію з пересадки нирки провели ще 7 грудня у міській дитячій лікарні, але повідомили про неї лише 13 грудня. Лікарі чекали, коли стан і реципієнта, і донорки нормалізується.

«З хворими нирками хлопець народився, однак діагноз «гломерулонефрит» йому втановили лише в 11 років. Лікування не допомагало, хвороба прогресувала і нещодавно поставила родину перед вибором: замісна ниркова терапія або трансплантація», – повідомив Олег Самчук.

За його словами, шанс на якісне життя Ярославу без вагань дала бабуся Анастасія, нирка якої онукові ідеально підійшла. Донорський орган запрацював відразу на операційному столі.

У Львові вже два медичні заклади проводять пересадку нирки дітям – це Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, де провели вже дві трансплантації нирки дітям від родинного донора, і тепер Перше територіальне медичне об’єднання Львова.

Пересадку нирки дітям у Західній Україні проводять лише у Львові. Такі операції для пацієнтів є безкоштовними, за них оплачує держава. За кордоном такі операції для українців коштують понад 60 тис. євро.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top