Польські прикордонники затримали двох українців за нібито сприяння мігрантам на кордоні з Білоруссю

Польські прикордонники затримали чотирьох іноземців за підозрою у пособництві у перетині кордонну незаконним мігрантам на кордоні з Білоруссю. Серед затриманих — двох українців.

Про це повідомила Прикордонна служба Польщі у Twitter.

Так вказано, що 3 грудня в країні зафіксували 62 спроби незаконного перетину кордону мігрантами.

За сприяння незаконним мігрантам затримали чотирьох людей: двох громадян України, а також громадян Афганістану та Польщі.

Що відбувається на кордоні Білорусі?

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко ще наприкінці травня у відповідь на санкції ЄС заявив, що перестане стримувати рух мігрантів через свою країну. 

З того часу ситуація з мігрантами до Європи загострилася, а низка сусідніх із Білоруссю країн (Польща, Литва, Латвія) оголосили про будівництво парканів, щоб хоч якось стримати людей.

Білорусь зі свого боку звинувачувала країни ЄС у «протиправній поведінці» з мігрантами й біженцями та в порушенні власних принципів.

Ситуація на білоруському кордоні загострилася з початку листопада. 8 листопада в Польщі повідомили про «найбільшу спробу силового проникнення» мігрантів до країни.

Мігранти проривалися через кордон, застосовуючи каміння, сльозогінний газ, лазери та стробоскопи. У прикордонній службі Польщі впевнені, що ними мігрантів забезпечують білоруси.

За даними РНБО, міграційна криза може зачепити й Україну, оскільки на території Білорусі перебувають 16 тисяч мігрантів. А втім, у Білорусі заявляли, що частина людей або повернулися самі на батьківщину, або ж їх евакуювали посольства їхніх країн.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top