У Львівській обласній раді знайшли кошти на “ВЕРХОВИНУ”. Рішення за депутатами!

Фото ВАРТО

Члени комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради підтримали рішення про виділення 2 млн. 800 тис. грн. на виплату заробітної плати працівникам Заслуженого прикарпатського ансамблю пісні та танцю України “Верховина”.

Про це повідомив заступник голови комісії, депутат Львівської обласної ради Андрій Дуліб’яник.

«Сьогодні під час засідання комісії ми підтримали внесення змін до показників обласного бюджету Львівської області на 2021 рік, в межах якого, зокрема передбачено 2 млн. 800 тис. грн  для Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю «Верховина», – написав депутат. 

Тепер це рішення мають підтримати депутати Львівської обласної ради на пленарному засіданні, яке відбудеться 7 грудня. Якщо рішення пройде вже до закінчення року артисти ансамблю отримують заробітну плату. Станом на сьогодні заборгованість складає вже чотири місця.

Проте виділення коштів не розв’яже проблеми фінансування колективу на 2022 рік. Вже через 7 місяців колектив знову може залишитися без заробітної плати, якщо Львівська обласна рада у бюджеті на 2022 рік не передбачить необхідної суми.

Нагадаємо, 9 листопада, коли в Україні відзначається всеукраїнський День працівників культури, артисти Заслуженого прикарпатського ансамблю пісні та танці України «Верховина» провели пікет біля стін Львівської обласної ради.

Артисти ансамблю вимагали належного фінансування та виконання зобов’язань, які на себе взяла Львівська обласна рада, пообіцявши паритетне фінансування ансамблю спільно з Дрогобицькою міською радою. Станом на сьогодні Дрогобицька міська рада виплатила 50% коштів, необхідних для підтримки ансамблю, а Львівська обласна рада свої зобов’язання не виконала.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top