Хто у Дрогобичі будує новий ЦНАП “Дія Центр”?

ФОТО ДМР

Будівля, яку будують на вулиці Бориславській у Дрогобичі, офіційно називається «Документ-Сервіс Дрогобич». У цьому приміщенні, коли об’єкт добудують, об’єднають офіси декількох комунальних підприємств Дрогобич.

Замовником будівництва є Комунальне підприємство “Управління капітального будівництва” Дрогобицької міської ради. 

Будують цей об’єкт за кошти платників податків, тому настійно рекомендуємо залишати коментарі під постами чиновників, які “пасуться” на темі будівництва, про те, що ЦНАП будується не за їхні власні кошти, а за кошти платників податків.

Фото ДМР

Для Дрогобича це важливий інфраструктурний об’єкт, який, до речі, також став одним із об’єктів президентської програми “Велике Будівництво”. 

Нам стало цікаво, хто саме взявся витратити кошти платників податків та збудувати для мешканців дрогобицької громади новий ЦНАП – “Документ-Сервіс Дрогобич”, який нещодавно перехрестили на “Дія Центр”?

Розберімось у цьому питанні.

Інформація, яка буде подана у цій публікації, взята з відкритих джерел і кожен з вас теж може її отримати.

Коли провели тендер? Хто переміг? Скільки коштує об’єкт?

Власне, тендери були проведені у 2018 та 2020 рр. Перший, на суму 25998903,60, де переможцем стало ТОВ “Бізнес-Вектор ДК”, завершився у 2018 році. Проте згодом угоду було розірвано. У іншому тендері на суму 26646966,00 перемогло ТОВ “БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ “РОЯЛ ІНВЕСТ” з пропозицією виконати роботи за 22 450 000,00 грн.

Попри цю закупівлю були проведені ще й додаткові, які стосувалися виконання додаткових робіт, серед яких, зокрема, приєднання до електричних мереж.

Згрубша, вартість об’єкту склала в межах 30 млн грн коштів платників податків.

Що це за підприємство та який у неї досвід?

ТОВ “БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ “РОЯЛ ІНВЕСТ” – компанія, яка будує ЦНАП у Дрогобичі. Про цю компанію інформації мало. Юридична адреса цієї компанії – КИЇВ, вулиця АКАДЕМІКА ФІЛАТОВА, будинок 22/8, офіс 302. 

Відповідно до даних сайту clarity-project.info за цією адресою зареєстровано аж 15 юридичних осіб!

Керівником підприємства, яке будує у Дрогобичі ЦНАП, є Сапожинський Роман Іванович.

Підприємство засноване 08.11.2019 і за дворічну історію не показало якогось великого успіху, звісно, якщо це не стосується Дрогобича.

Відповідно до даних сайту clarity-project.info це підприємство: учасник у 4 закупівлях. Переможець у 2 закупівлях на суму 22.55 млн грн. Підписано 2 договори на суму 22.55 млн грн.

Єдиним з ким ТОВ “БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ “РОЯЛ ІНВЕСТ” підписало угоди є Комунальне підприємство “Управління капітального будівництва” Дрогобицької міської ради. Можливо, це підприємство працює не лише з бюджетними коштами, і  якщо у вас є така інформація, то напишіть про це у коментарях до цієї статті.

У цьому тендері разом із “РОЯЛ ІНВЕСТ” взяли участь ще два підприємства: “СЧН ЖИТЛО-БУД” та сумнозвісна і відома на Дрогобиччині – ТОВ “ТЕРКОМБУД”, яку пов’язують колишнім начальником КП “Комбінат міського господарства” Сергієм Жирним. Це підприємство фігурувало у схемі привласнення бюджетних коштів: кримінальне провадження стосувалося реконструкції площі Ринок у Дрогобичі. Також виступало технічним учасником на тендері із вивезення сміття у Дрогобичі.

У тендерній документації, яка опублікована на сайті “Прозоро”, ми не знайшли інформацію, яка би підтверджувала попередній та успішний досвід цієї фірми у виконанні схожих робіт на об’єктах, де мова йде про бюджетні кошти (кошти платників податків). 

Замовник акцентував свою увагу лише на те, щоб виконавець мав працівників, які мають відповідний фах та досвід. А ось про досвід підприємства – жодного слова. “Замовник не заперечує про надання Учасником, за його бажанням, будь-яких додаткових документів про досвід”, – йдеться у тендерній документації. 

Це підприємство є “молодим”, але вже і одразу отримало можливість реалізувати такий “жирний” об’єкт у Дрогобичі.

Звісно, це насторожує.

Олег ДЬОРКА

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top