Тепер підставою для проїзду у міжміському транспорті є Covid-сертифікати або негативні ПЛР-тести

З 21 жовтня в Україні почали діяти нові правила перевезень пасажирів між областями. Згідно із рішенням Кабміну, перевезення у регіонах, де встановили «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епіднебезпеки, здійснюватимуться із певними обмеженнями.

З 21 жовтня в Україні набули чинності нові правила міжрегіональних перевезень у «жовтій» та «червоній» зонах. Для поїздок між областями і водії, і пасажири повинні мати один із документів:

  • «зелений» або «жовтий» сертифікат у «Дії» про повну вакцинацію або отримання однієї дози. «Жовтим» сертифікатом можна користуватися лише у регіонах жовтої «зони»;
  • документ про отримання однієї дози вакцини — форма 063-О, нею можна користуватися у «жовтій» зоні;
  • міжнародне свідоцтво про вакцинацію, яке можна оформити у сімейного лікаря;
  • іноземний сертифікат про повну вакцинацію препаратами, використання яких дозволила ВООЗ;
  • негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на антиген — дійсний 72 години.

На дітей до 18 років ці правила не поширюються, однак усі громадяни віком від 12 років зобов’язані носити захисні маски.

«Нові правила для перевезення пасажирів – вимушений крок для стримування поширення коронавірусної хвороби, щоб зберегти життя та здоров’я громадян. Тому наявність як у водіїв, так і у пасажирів документів, які б підтверджували їх Covid-безпечність, є необхідною умовою для регулярних та нерегулярних перевезень у будь-якому виді транспорту», – цитує прес-служба міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Мова йде про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.




Share this post

scroll to top