На горі Високий Верх перекинувся автомобіль з туристами

29 вересня о 16:48 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в с. Волосянка Стрийського району на горі «Високий Верх», під час підйому туристів, водій, 1974 року народження, автомобіля «УАЗ» не впорався з керуванням, з’їхав у кювет та перекинувся.


До місця події було направлено рятувальників Славської пошуково-рятувальної групи пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Внаслідок події травмовано 5 пасажирів, а саме 4 чоловік, 1988 років народження та чоловіка 1997 року народження.

Потерпілих із травмами різного ступеня важкості госпіталізовано у Сколівську центральну районну лікарню.


Славським пошуково-рятувальним відділенням проводились роботи по транспортуванню та передачі травмованих медичним працівникам.

Як попередньо встановили правоохоронці, водій автомобіля «УАЗ», 47-річний мешканець району, який перевозив семеро туристів, не впорався з керуванням, внаслідок чого позашляховик перекинувся.

Встановлено, що водій керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Він затриманий у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Слідчі територіального підрозділу поліції Львівщини за фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.

Проводиться досудове розслідування, поліцейські встановлюють обставини події.


Share this post

scroll to top