У Дрогобичі об’єднали Гімназію №15 ім. Степана Бандери з Ліцеєм №3. 24 депутати “ЗА”

На чергову сесію Дрогобицької міської ради винесено проєкт рішення, яким пропонувалося з першого вересня 2021 року припинити діяльність юридичної особи гімназії №15 шляхом приєднання до ліцею № 3 імені В’ячеслава Чорновола. Фактично, мова йде про закриття гімназії. 

Сьогодні, 27 травня, депутати міської ради підтримали це рішення, відтак з 1 вересня 2021 року у Дрогобичі на одну гімназію стане менше. 

Гімназія №15 заповнена на 60% від потужності закладу. На заробітну плату педагогічних працівників з місцевого бюджету дофінансовується 620 тисяч 400 гривень, на утримання технічного персоналу та енергозатрат у сумі 2 мільйони 149 тисяч гривень. Крім того, у навчальному закладі є суттєва недоукомплектованість класів. Для створення безпечного освітнього простору необхідно 6-8 мільйонів гривень, – про це йдеться в офіційній інформації на сайті міської ради Дрогобича.

Ініціативні батьки, які виступали проти такого рішення, нарікали на погану комунікацію зі сторони відділу освіти та міської ради, мовляв, про ідею закриття гімназії та приєднання її до ліцею №3 дізналися з сайту міської ради всього кілька днів тому. 

Міський голова Тарас Кучма, коментуючи виступ Михайла Хомина, голови ініціативної групи, звинуватив батьків у нечесності, непорядності та у політиканстві, невідомо чому,  згадавши навіть Андрія Веселого (ред. Андрій Веселий – дрогобичанин, на минулих виборах пройшов у другий тур виборів міського голови Дрогобича). Своєю чергою Михайло Хомин зачитав звернення батьків, які вимагають від влади швидких дій щодо покращення стану в Ліцеї №3, заборонити наповнення класів понад нормативів та відкласти це рішення на рік. Проте виступ голови ініціативної групи відбувся вже після голосування за об’єднання шкіл.

Для того, щоб прийняти рішення про злиття навчальних закладів, знадобилося голоси 24 депутатів міської ради.

Ось результати голосування:

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top