Волонтери Дрогобича стали на захист Олени Куртяк. Що відбувається? (ВІДЕО)

На сторінці  волонтерки та нотаріуса Олени Куртяк з’явилося відео на якому Микола Походжай, волонтер та підприємець, зачитав заяву-звернення в її підтримку. На відео також присутні, зокрема, Лев Скоп, іконописець, Тарас Лужецький, лікар та волонтер, Ярослав Регей, лікар та ветеран АТО, Віктор Кочерєв, ветеран АТО, Леся Возняк, волонтерка, Ольга Мицак, педагог та волонтерка й інші.

Чому волонтери ініціативи “Дрогобич SOS – Допомога Армії” та ветерани російсько-української війни стали на захист Олени Куртяк?

Ще 19 квітня 2021 року міський голова Дрогобича Тарас Кучма звернувся до Нотаріальної палати України та Міністерства юстиції України (Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату) зі скаргою на нотаріуску Олену Куртяк. 

У своєму зверненні Тарас Кучма обурився на допис Олени Куртяк в якому вона, начебто, звинуватила його у “торгівлі патріотизмом”. Міський голова Тарас Кучма у цій заяві зазначив також, що Олена Куртяк зводила на нього наклепи, принижувала його гідність, честь, відтак, підводить до висновку, що “все це свідчить про недостатній професіоналізм Олени Куртяк, її упередженість та суб’єктивність у ставленні, низьку культуру спілкування”. У підсумку, міський голова Тарас Кучма вимагає анулювання свідоцтва про право зайняття нотаріальною діяльністю нотаріуса Олени Куртяк.

Схожу заяву, мало того, практично ідентичну по змісту та стилю написання підготував голова ГО  «4.5.0. – військово-спортивне виховання молоді»  Олег Мулярчук.

Згодом Олег Мулярчук відкликав цю скаргу, підготувавши лист-спростування в якому відзначив Олену Куртяк, як юриста, яка постійно допомагає ветеранам АТО та їх сім’ям. Така заява є тиском на Олену Куртяк “за реалізацію її конституційних прав та свободу слова та вільного вибору”.

Власне, скарга Тарас Кучми  на Олену Куртяк була сприйнята більшістю представників активного громадського сектору Дрогобича, як тиском на Олену Куртяк за її позицію, яка для міського голови Тараса Кучми не є зручною та вигідною.

Відтак, учасники ініціативи “Дрогобич SOS – Допомога Армії” підготували звернення до Нотаріальної палати України та Міністерства юстиції України.

“Свобода слова – це й велика відповідальність, тому Тарас Ярославович завжди може скористатися правом відстояти свою честь у судовому порядку, якщо побачив спроби приниження від будь-кого, а не вдавався чинити адміністративний чи будь-який інший тиск на громадян Дрогобицької територіальної громади незалежно від професії чи посади останніх.

Що стосується нотаріальної діяльності, хочемо засвідчити, що пані Куртяк має зразкову професійну репутацію і користується високою довірою серед багатьох мешканців Дрогобича та району. Нам відомо, що вона безплатно надає правову допомогу воїнам АТО, є співзасновницею волонтерської ініціативи «Дрогобич SOS – Допомога Армії», яка з перших днів війни на Сході підтримувала українських військових та добровольців без статусу і допомагала їм усіма можливими способами. Тому звинувачення в неетичності вважаємо щонайменше безпідставними.

ГІ «Дрогобич SOS – Допомога Армії» та депутати Дрогобицької міської ради, які підписалися нижче, висловлюють підтримку Олені Куртяк і просять Міністерство юстиції України та Нотаріальну палату України не ставати співучасником надто емоційних вчинків міського голови Дрогобицької ТГ, адже неможливо судити про професійну діяльність будь-якого громадянина не скориставшись його послугами, а лише за політичними уподобаннями особи чи дописами у соцмережах”, – зазначили волонтери та військові у зверненні.

Також, сьогодні, 27 травня, депутат міської ради Ярослав Регей на черговому засіданні сесії  Дрогобицької міської ради зачитав заяву до міського голови Дрогобича Тараса Кучми з вимогою відкликати свою заяву.

“Свобода слова і свобода вибору є саме тими громадянськими правами, за які активна частина українського суспільства свого часу вийшла на Майдан”, – зазначив Ярослав Регей.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top