До 1 вересня на Львівщині закриють майже 30 шкіл

Вже до початку нового навчального року на Львівщині припинять роботу близько 30 шкіл. Це стосується лише тих шкіл, де навчається від 5 до 25 учнів

Директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска tvoemisto розповів, що в області вимушені закрити школи через оптимізацію. Адже заклади освіти, де є менше 25 учнів, держава не фінансує.

За його словами, територіальні громади змушені закривати ті школи, де вчаться від 5 до 25 учнів, тобто маленькі школи.

“Річ у тім, що такі школи не отримують освітньої субвенції з держбюджету. Тому громади, які не мають коштів і не можуть самі утримати школи, змушені їх закривати або об’єднувати”,
– наголосив Олег Паска.

На початок минулого навчального року у Львівській області було 1 193 школи. А зараз їх – 1 181.

В яких районах закриють школи? Рішення про закриття навчальних закладів вже ухвалила Стрілківська територіальна громада у кількох школах та Добромильська територіальна громада. А Яворівська та Сколівська зараз також думають над оптимізацією.

Паска вважає, що це насамперед повֹ’язано з демографічною ситуацією, бо зменшується народжуваність і у школу немає кому йти.

Додамо, що в середньому на одного учня держава у рік виділяє 22 – 25 тисяч гривень, проте є школи, де фінансування становить 50 тисяч і більше.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top