YouTube заблокував канали 112, Newsone та ZIK в Україні. Це все канали кума Путіна

Відеохостинг YouTube обмежив доступ до акаунтів телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZIK, які належать народному депутату від ОПЗЖ та соратнику Віктора Медведчука ㅡ Тарасу Козаку. Однак, наразі телеканали все ще можуть транслювати ефір каналу «Перший Незалежний».

Про це повідомляє «Детектор Медіа».

Наразі доступ до всіх трьох акаунтів телеканалів заблоковано. Під час проби відкрити сторінки, з’являється напис: «Цей канал недоступний у вашій країні».

Водночас ці акаунти все ще можуть транслювати ефір телеканалу «Перший Незалежний», новими власниками якого стали колишні співробітники заблокованих ZIK, «112 Україна» та NewsOne. Щоправда, знайти ці трансляції можна лише за рекомендаціями самого YouTube.

У Telegram-каналі «112 Україна» також зазначили, що «Перший Незалежний» «розширив своє мовлення ще на три YouTube-платформи».

Блокування каналів

2 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) про введення санкцій проти Тараса Козака — народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» та соратника Віктора Медведчука. Під санкції потрапили й 8 компаній, які володіють телеканалами ZIK, «112 Україна» та NewsOne.

Компаніям заборонили користуватися радіочастотами України, ретранслювати/розповсюджувати телепрограми та надавати телекомунікаційні послуги, їм анулюють або зупиняють ліцензії та інші дозволи для здійснення їхньої діяльності тощо.

В Офісі президента заявляють, що підставою для блокування каналів стали отримані РНБО від СБУ докази їх тривалого фінансування з Росії. 

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top