Україна домовилася про постачання 10 млн доз вакцини Pfizer. Коли чекати на вакцину?

Американська фармацевтична корпорація Pfizer підписала договір про постачання до України 10 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу.

Про це повідомили міністр охорони здоров’я Максим Степанов та президент Володимир Зеленський.

Уряд очікує, що перші партії за цим контрактом почнуть надходити вже найближчими місяцями. А всі 10 млн доз будуть в Україні протягом 2021 року.

Степанов наголосив, що переговори з Pfizer тривали протягом кількох місяців. І лише сьогодні, 6 квітня, компанія підписала договір.

Зеленський зазначив, що переговори про постачання препарату в Україну за його дорученням вів керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Переговори з Pfizer справді тривали місяцями. Ще 8 лютого 2021 року Зеленський телефоном говорив із головним виконавчим директором Pfizer Альбертом Бурлою. Той обіцяв «зробити все можливе, щоб Україна отримала перші партії вакцини за контрактом якнайшвидше».

Вакцина від COVID-19 компаній Pfizer і BioNTech (США та Німеччина відповідно) показала 95-відсоткову дієвість у різних вікових, статевих, расових та етнічних групах, а також практичну відсутність побічних ефектів. Вакцину Pfizer/BioNTech схвалили в Європейському Союзі, Великій Британії та США.

Нагадаємо, що у Європейському агентстві з лікарських засобів підтвердили зв’язок між вакциною AstraZeneca та тромбозом.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top