У Європейському агентстві з лікарських засобів підтвердили зв’язок між вакциною AstraZeneca та тромбозом

Водночас причину такої реакції у ЕМА назвати досі не можуть.

Посадовець Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) підтвердив зв’язок між вакциною AstraZeneca та тромбозом. Про це повідомляє Agence France-Presse, інформує tsn.ua

“Тепер ми можемо це сказати, зрозуміло, що існує зв’язок із вакциною, яка викликає таку реакцію. Однак ми все ще не знаємо, чому… Підсумовуючи, у наступні кілька годин ми скажемо, яке є посилання, але нам ще не зрозуміло, чому це відбувається”, – сказав 6 квітня в інтерв’ю італійській газеті “Il Messaggero” Марко Кавалері, керівник з питань вакцин в EMA. 

Натомість, як пише The Times, британське Агентство регулювання лікарських засобів та медичних препаратів (MHRA) продовжує дослідження у цьому напрямку і наразі не має підтвердження того, що утворення тромбів пов’язане з вакциною AstraZeneca.

Нагадаємо, що медичний регулятор Великої Британії зафіксував 30 випадків тромбоемболічних ускладнень у пацієнтів, щеплених COVID-препаратом від AstraZeneca. Також 21 людина (19 жінок від 20 до 63 років, а також двоє чоловіків 36 і 57 років) поскаржилася на тромбоемболічні ускладнення після щеплення COVID-вакциною від AstraZeneca у Німеччині.

На початку березня у низці країн світу призупинили вакцинацію препаратом від AstraZeneca на час розслідування випадків утворення у щеплених тромбів. Варто зазначити, що в Україні продовжується вакцинація препаратом індійського виробництва виробництва CoviShield за ліцензією компанії AstraZeneca, який 23 лютого прибув до Києва.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top