Лісокористувачам заборонили вирубку лісу в Дрогобицькій громаді без обговорення з громадою та рішення міської ради

Парк Богдана Хмельницького / Фото – Олега Дьорки

Сьогодні, 1 квітня, під час засідання позачергової сесії депутати Дрогобицької міської ради підтримали рішення щодо запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів на території Дрогобицької міської територіальної громади.

Це рішення передбачає механізм, відповідно до якого постійні лісокористувачі повинні погоджувати господарську діяльність, а саме – використання та відтворення лісових ресурсів, виключно з попереднім  обговоренням з мешканцями громади та наступним рішенням Дрогобицької міської ради про погодження запланованих лісогосподарських заходів.

Це рішення є важливим, адже зараз лісові господарства лише повідомляють про те, де вони проводять роботи та в якому обсязі, але впливу ні громада, ні місцева влада на цей процес не має. Громада повинна мати контроль над процесами, які відбуваються на її території.

Також рішенням міська рада зобов’язала лісокористувачів відновлювати дорожнє полотно, яке могло бути пошкоджено в часі транспортування лісопродукції. Таку правку вніс депутат Володимир Ханас.

Нагадаємо, що раніше таке рішення прийняла Бориславська міська рада.

Олег Дьорка

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top