У Бориславі гостювали 70 екскурсоводів з усієї Львіщини (ФОТО)

В межах проекту “Експедиція громад: фокус на туризм як шлях до економічного розвитку» сьогодні, 18 березня, у Борислав прибули представники туристичного середовища – гіди, екскурсоводи, туроператори. 

Організаторами мандрівок для екскурсоводів є Управління туризму та курортів Львівської обласної державної адміністрації. Експедиції проходять з метою налагодження співпраці, промоції об`єктів історико-культурної спадщини та пошуку нових цікавих об’єктів туризму.

Першою локацією, яку відвідали гості, стала садиба-музей “Карпатська хата ХІХ ст.» Сергія Силантьєва, яка збудована з ялинкових зрубів без жодного цвяха, а її дах покритий смерековою драницею, просякнутою нафтовою ропою.

Тут представники туристичного середовища мали змогу побачити старовинні речі з різних куточків України: знаряддя для обробки льону та щітки для його вичісування, машинки для різання хліба, форма для випічки з гербом Австро-Угорщини, пляшки, ліхтарики, вишивані сорочки, тарілки з узорами ручного малювання, старі документи.

Наступною на туристичній стежині гості нашого міста побачили  нафтову дучку ХІХ ст. – невелику копанку, з якої у давнину селяни черпали нафту. Саме її у своїх творах згадував Стефан Ковалів. Директор Центру екології, туризму та сталого розвитку провів коротку екскурсію, розповівши цікаві деталі з історії нафтового Борислава.

Наступний за маршрутом – Бориславський міський парк та аптека-музей Йогана Зега –  відомого дослідника бориславської нафти, одного із засновників технології її рафінування (розділення) на фракції. Екскурсійний супровід здійснював Ігор Романюк, представляючи до уваги присутніх експонати музею та розповідаючи про найцікавіші з них.

Завершишлась мандрівка відвідинами гірськолижного комплексу Буковиця, який знаходитьс я у Бориславі.

“Експедиція громад” має важливе значення для формування туристичної галузі Борислава, розширення географії подорожей та для налагодження контактів з представниками туристичної сфери.

Нагадаємо, що у Бориславі відкрито аптеку-музей Йогана Зега, який назавжди увійшов в історію, як винахідник методики дистиляції й очищення нафти, які заклали фундамент світової нафтової промисловості. Також Йоган Зег – один із винахідників гасової лампи. Проєкт успішно реалізовано завдяки перемозі в Конкурсах ініціатив місцевих карпатських громад від Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна».

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top