Загострення на Донбасі: двоє українських військових загинули, ще двоє дістали поранення

У зоні бойових дій на Донбасі 29 жовтня бойовики п’ять разів порушили режим припинення вогню, внаслідок чого двоє українських військовослужбовців отримали поранення. Опівночі 30 жовтня ще двоє військових загинули.

Про це повідомляє пресштаб операції Об’єднаних сил.

Там зазначили, що ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил загострилася. Так, поблизу населених пунктів Новомихайлівка та Старогнатівка бойовики застосували гранатомети різних систем. У районі Водяного вони двічі відкривали вогонь зі стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета.

Внаслідок прицільного обстрілу українських позицій зі стрілецької зброї один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав вогнепальне кульове поранення.

Також поблизу населеного пункту Золоте-4 бойовики залучили безпілотний літальний апарат для скидання пострілу ВОГ-17 над позиціями Об’єднаних сил. Внаслідок цього вогнепальні осколкові поранення отримав ще один український військовий. 

Обом військовослужбовцям надали медичну допомогу, також їх оперативно доправили до лікарень.

Від початку поточної доби, 30 жовтня, бойовики двічі порушили режим припинення вогню. Опівночі вони застосували гранатомети різних систем та стрілецьку зброю і двічі відкривали прицільний вогонь по позиціях неподалік Водяного. Внаслідок обстрілу двоє українських військовослужбовців отримали поранення, несумісні з життям

Як зазначили у штабі, на вогневі провокації бойовиків підрозділи Об’єднаних сил «надали адекватну відповідь», змусивши їх повернутися до режиму тиші.

Про порушення з боку бойовиків підрозділи Об’єднаних сил повідомили представників ОБСЄ через Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії зіткнення сторін.

Від початку «перемир’я» (27 липня) і до вечора 28 жовтня включно Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 1 905 порушень режиму тиші, зокрема 575 вибухів, 30 невизначених боєприпасів, 16 спалахів дульного полум’я, 23 освітлювальні ракети та 1 261 черга та постріли.

В ОБСЄ за порушення рахують кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції рахують як один факт порушення.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top