Політв’язня Кольченка український суд засудив за учать в акції під посольством Білорусі

Колишньому політв’язню Кремля Олександру Кольченку український суд присудив 40 годин виправних робіт за участь в акції під посольством Білорусі у Києві 10 серпня, ще буде суд щодо спротиву поліції.

Про це повідомив колишній політв’язень Кремля, кримський режисер Олег Сенцов у Facebook

“Сашку Кольченку, справжньому патріоту України, за участь у вчорашній акції протесту під стінами посольства Білорусі сьогодні присудили 40 годин виправних робіт. Я вчора пізно вночі повернувся додому і мабуть ще не прокинувся.

Ми що, вже живемо у Росії чи у Білорусі? Відкритий суд, на який не пустили нікого з преси. Міліцейські (це не помилка друку) лживі протоколи, які не відповідають дійсності, зафіксованій на відео.

Суддя, яка ідентифікувала Сашка та точно знала кому виносе вирок. І це був тільки перший суд за нібито хуліганку, а ще буде другий за спротив співробітникам міліції (це знов не помилка друку)”, – написав Сенцов.

На думку Сенцова, “гнила правоохоронна і судова система, яку ніхто не реформував та не планує реформувати, показує своє справжнє обличчя і вже не ховається”.

Він переконаний, що це “проросійська та єкс-регіональна шваль проштовхує реванш, продовжуючи дискредитувати патріотів та активістів”.

Сенцов завив: “Вони дуже помиляються стосовно нашого терпіння!”.

10 серпня на підтримку білоруських акцій протесту проти Олександра Лукашенка та на підтримку його опонентки Світлани Тихановської під посольством Білорусі в Україні влаштували мітинг. Там відбулася штовханина та затримання активістів.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top