«Код міста»: Дрогобичани пропонують власні ідеї оновлення історичного центру

Фото – Ігоря Цмоканича

У Дрогобичі продовжується дизайн-конкурс «Код міста» на кращі ідеї з оновлення та осучаснення зовнішнього вигляду історичного центру.

Ініційований головою Фонду родини Веселого, підприємцем Андрієм Веселим конкурс отримав схвальні відгуки від дрогобичан, які прагнуть розвитку для рідного міста.

Серед заявок, які надійшли до організаційного комітету конкурсу, виділяється пропозиція по реставрації фресок у приміщенні гімназії №15 імені Степана Бандери. Будинок, де працює навчальний заклад, занесений у Переліку пам’яток архітектури місцевого значення. Під час ремонтів у коридорі гімназії були знайдені старовинні фрески, автори проєкту прагнуть їх реставрувати.

Ще одна заявка, подана на розгляд оргкомітету «Коду міста», стосується благоустрою та замощення бруківкою пішохідної доріжки в дитячому садку №2 імені отця Кирила Селецького.  Автори проєкту наголошують, що за час функціонування дитсадка пішохідні доріжки не ремонтувалися та перебувають у вкрай незадовільному стані.

Водночас конкурс порушив багато питань, які накопичилися у місцевих жителів щодо облаштування та стану інфраструктури у місті. Так, дрогобичани наголошують на необхідності демонтажу та заміни строкатих рекламних вивісок та реконструкції фасадів історичних будівель. Значне обурення викликає стан будівлі залізничного вокзалу і збереження автентичної бруківки у центрі Дрогобича. Також містяни порушують питання незаконної забудови середмістя багатоповерхівками.

Конкурс «Код міста» наразі триває. Прийом заявок оргкомітет завершить за тиждень, 20 липня. Тож якщо ви маєте власне бачення облаштування та розвитку Дрогобича, долучайтеся.

Щоб взяти участь у конкурсі, необхідно:
1. Обрати будь-яку локацію з історичного центру і зробити фото.
Це можуть бути вулиця (повністю чи її частина), окремий двір, будинок, група будинків, архітектурний ансамбль, площа, майданчик, сквер, парк, їхні окремі частини.

2️. Розробити макет, в якому візуалізувати власне баченням благоустрою зазначеного місця.

3️. Макет з оновленим дизайном локації надіслати на пошту Фонду [email protected] у вигляді презентації, ескізу, 3D-моделі чи фотоілюстрації.

Більше інформації про умови конкурсу – на сторінці Фонду у Facebook: https://www.facebook.com/fond.veselogo/

Нагадаємо, Благодійний фонд родини Веселого був створений та працює у Дрогобичі з 2013 року.  Андрій Веселий – засновник та керівник Фонду, підприємець – активно займається волонтерською, громадською і меценатською діяльністю. Очолювана ним благодійна організація допомагає релігійним громадам, ветеранам  Майдану та АТО, родинам захисників, загиблих на сході країни тощо.

З початку року Андрій Веселий ініціював створення Центру опору коронавірусу на Дрогобиччині. Центр об’єднує соціально відповідальних підприємців і волонтерів, які власними зусиллями забезпечують лікарів, медичні установи та екстрені служби регіону засобами захисту, медичними костюмами та респіраторами, антисептиками, ШВЛ та іншим необхідним обладнанням.

На сьогодні Фонд родини Веселого реалізує ряд соціальних та гуманітарних проєктів, спрямованих на розвиток Дрогобиччини, підтримку медзакладів та поміч дрогобичанам у скрутних життєвих обставинах. 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top