У Дрогобицькій лікарні №1 прийматимуть хворих на COVID у крайньому випадку – ЧУБА

фото Варто – умовне

Минулого тижня на Дрогобиччині додалось 35 нових інфікованих коронавірусом (21 – Дрогобич, Стебник; 12 – села району, 2 – Борислав). Підхопило інфекцію минулого тижня і шестеро медиків. Про це повідомив Володимир Чуба, начальник відділу охорони здоров’я ДМР.

«Епідемія не стихає. Цьому є пояснення, адже ми всі наче змирилися з тією ситуацією, що є. Хтось легковажить, а хтось заперечує наявність такої хвороби»

У Стебницькій міській лікарні станом на сьогодні перебуває 52 пацієнта, у реанімації – 10. Максимум медичний заклад може прийняти 60.

«Стаціонар заповнений практично на 100%… Потреба в госпіталізації з кожним днем зростає», – зазначив Володимир Чуба.

Якщо місць у Стебницькій лікарні бракуватиме, пацієнтів шпиталізуватимуть в інші лікувальні установи області, які визначені опорними у боротьбі з коронавірусом.

Водночас, посадовець наголосив, що ситуація з вільними місцями на Львівщині є досить напруженою.

Разом з тим перепрофілювання відділень першої міської лікарні Дрогобича розглядатимуть в крайньому випадку, коли не тільки у Стебнику, а й по інших територіях бракуватиме ліжкомісць. Наразі необхідності у цьому немає, лікарня №1 надає невідкладну медичну допомогу пацієнтам, які не мають коронавірусу.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top