“Велике будівництво” Зеленського – велика маніпуляція (ВІДЕО)

До держпрограми “Велике будівництво” включені в більшості об’єкти на завершальній стадії будівництва та десять довгобудів. Частина будівництв проходить без участі держбюджета.

Про це йдеться в матеріалі Ольги Комарової для “Радіо Свобода”передають Наші Гроші.

Зокерма, кошти на ці роботи, як і за попередньої влади, йдуть з Державного фонду регіонального розвитку.

В березні 2020 року уряд оголосив про старт нацпроекту “Велике будівництво”, який ініціював президент Володимир Зеленський. Але жодного урядового документа, який би містив перелік об’єктів, умови участі в конкурсі цієї програми, умови відбору і бодай якісь критерії – немає, пишуть журналісти.  

Існує лише інтерактивна карта, сторінка проекту в Інтернеті та фейсбуці, де загальними фразами оголошені наміри побудувати сотні шкіл, лікарень, дитячих садочків, спортивних комплексів, тисячі кілометрів доріг в 2020 році.

За даними міністерства розвитку громад та територій, до проекту включені також об’єкти, що будувалися в попередні роки або були на стадії довгобуду. Таких лише десять, розташовані вони в семи областях.

При цьому, в регіонах стверджують, що ОДА відібрали до президентського проекту об’єкти, які знаходяться на фінальній стадії будівництва і мають бути скоро відкриті. Наприклад, це школа в Бучі під Києвом, спортивний комплекс з футбольним полем в Южному Одеської області або обласний кардіоцентр в Полтаві. Їх будівництво розпочалося декілька років тому. А в поточному році, після оголошення програми “Велике будівництво”, роботи на цих об’єктах фінансувалися виключно з місцевих бюджетів.

Детальніше у сюжеті Радіо Свободи.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top