На Львівщині від завтра послаблюють карантин. Що запрацює

З 7 липня в Львівській області розпочнуть працювати готелі, заклади громадського харчування, спортзали та фітнес-центри. Наступними можуть бути садочки.

Таке рішення ухвалила обласна комісія з надзвичайних ситуацій.

«Ми мали жваву дискусію, але вирішили, що будемо поетапно, враховуючи епідемситуацію, кожні сім днів послаблювати карантин. Враховуючи показники, ми від завтра частково послаблюємо обмеження. Сподіваємося, до посилення не повернемося», – під час брифінгу заявив заступник голови Львівської ОДА Роман Собко.

Також комісія дозволила проведення релігійних заходів за участю не більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території, якщо захід проводиться на відкритому повітрі. Відповідальність за дотримання «карантинної» дистанції між учасниками покладена на організаторів.

Окрім цього, можливо найближчим часом на Львівщині розпочнуть роботу садочки. Оскільки комісія дала відповідне доручення місцевим штабам – до наступного засідання комісії перевірити готовність дошкільних закладів до роботи в умовах карантину. Якщо захворюваність буде далі йти на спад, то садочки можуть бути відкритими в межах наступного етапу послаблення карантину.

Варто зазначити, що за даними МОЗ України, Львівська область перестала бути регіоном із значним поширенням COVID-19 і підпадає під критерії, визначені постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 року № 500. Це дозволяє почати послаблення карантину.

Як зазначив на засіданні голова Львівської ОДА Максим Козицький:

«Львівщина потроху виходить із пікового періоду масових захворювань, тому при дотриманні обережності та усіх рекомендацій можемо частково дозволити роботу деяких сфер бізнесу. Ситуація перебуватиме на ретельному контролі, кожних три дні ми будем оцінювати стан справ. У разі відповідності епідемічної ситуації в області ознакам для посилення протиепідемічних заходів будемо розглядати питання про посилення карантину».

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top