“Якщо у Трускавці одиничні випадки COVID, то чому місцевий бізнес має нести збитки” – ЛОДА

На Львівщині знову продовжили карантин щонайменше до 22 червня, через високі показники захворювання на коронавірус. Відповідне рішення ухвалила обласна комісія НС, повідомляє пресслужба ЛОДА.

Водночас, Львівська обласна адміністрація підготувала проект постанови, яка б дозволяла обласній адміністрації послаблювати карантин в окремих регіонах області, а саме в курортно-рекреаційних осередках.

«Ми розуміємо що до прикладу, якщо у місті Трускавці одиничні випадки захворівших, і люди чемно дотримуються карантинних заходів, то чому вони мають, і бізнес місцевий, підприємці, нести збитки, наприклад щодо туристичного сервісу», – заявив на брифінгу Іван Собко заступник голови ЛОДА.

Питання щодо послаблення карантинних заходів на території області розглянуть знову 22 червня. До цього часу очікують внесення змін у постанову уряду щодо можливості послаблення карантину в окремих регіонах

«Ми зверталися і до головного санітарного лікаря і до прем’єр-міністра, який був у нас тиждень тому, щоб розглянути можливість послабити карантинні заходи на територіях, які не мають завищених показників, інфікування»

Якщо ситуація кардинально не погіршиться, то можливо з 22 червня Трускавець, Моршин і Східниця зможуть запрацювати з відновленням залізничного сполучення.

Зауважимо, останню добу на Львівщині підтвердили 142 нових випадки COVID-19, 72 із них – це інфікування жителів Львова.

Загалом тут захворіли 3 540 осіб, одужали – 663, померли – 112.

В Україні на коронавірус захворіли 39 984 людини, 985 із них померли. Натомість 16 033 пацієнтам вдалося одужати.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

scroll to top