Суд відправив Сергія Стерненка під домашній арешт

Сергій Стерненко. Фото – УП

Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід ексочільнику одеського «Правого сектору» Сергію Стерненку. Його відправили під цілодобовий домашній арешт на 60 діб.

Між тим взяти на особисті поруки Стерненка були готові десятки активістів та зокрема депутати від “Голосу” Соломія Бобровська, нардепка від “Європейської Солідарності” та доброволиця Яна Зінкевич, і депутати від “Слуги народу” Гео Лерос.

Однак сторона обвинувачення наполягла на цілодобовому домашньому арешті, бо Стерненко “може переховуватися та втекти”. Між тим ще один фігурант справи, який брав участь у нападі – Олександр Ісайкул вже втік за кордон. Наразі він перебуває в розшуку, однак у розшукових обліках на сайті СБУ та МВС Ісайкул досі не значиться.
У своєму зверненні до суду перш за все він просив відводу судді, якого вважає упередженим. Вмотивували адвокати і сам Стерненко це тим, що Володимир Бугіль розглядав справи Майдану, а Стерненко був активним учаником тих подій. Однак захисту відмовили у відводі судді. Опісля захист став клопотати про відвід прокурора, проте теж отримав відмову.

Рішення про арешт було оголошене у короткій формі, без мотивації. Захист підозрюваного вважає це незаконним.

Стерненко заявив, що згідно з рішенням суду, має відбувати арешт за місцем прописки, а це військова частина в Одесі. Екслідер “Правого сектору” стверджує, що в саму частину його не пустять.

При цьому, за словами активіста, прокурор просив визначити іншу адресу, за місцем його проживання в Києві.

Люди, які зібрались під судом на підтримку Стерненка, відреагували на рішення суду вигуками обурення. «Зелю геть!», «Випускай», «Банду геть» – такі гасла лунають біля суду.

У своєму повідомленні на сторінці у Фейсбуці, Сергій Стерненко заявив, що домашній арешт призначили у військовій частині для того, щоб він не міг виконати вимоги і був відправлений за це під варту.

Цілодобовий домашній арешт…АЛЕ за адресою прописки — у ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ, куди мене навіть не пустять. Хоча вони…

Geplaatst door Сергій Стерненко op Maandag 15 juni 2020

Раніше Тимчасова слідча комісія парламенту, яка здійснює контроль за розслідуванням нападів на активістів, засудила дії СБУ та вручення підозри в умисному вбивстві Сергію Стерненку.

Про цю циркову ухвалу.

Geplaatst door Сергій Стерненко op Maandag 15 juni 2020

Окрім того, 12 червня стало відомо, що СБУ оголосила в розшук другого нападника на Стерненка Олександра Ісайкула. Коли саме це зробили – точно невідомо. Сам Стерненко звинувачує СБУ в тому, що там дали можливість Ісайкулу втекти з України – спочатку в Молдову, потім – в Німеччину. А після того, як він став підозрюваним – до Російської Федерації.

Також сьогодні поліція застосувала силу щодо активістів, які зібралися біля суду висловити свою підтримку Сергію Стерненку. Депутат від «Голосу» Роман Лозинський заявив про побиття правоохоронцями.

Згодом керівництво столичної поліції відсторонило двох працівників, які били ногами учасника акції біля суду, де обирали запобіжний захід Сергію Стерненку.

Підсумовуючи, можна сказати, що в Україін відбуваються переслідування активістів лише за те, що вони змогли себе захистити, а влада та поліція вчергове перейшли червоні лінії!



Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top