Послаблення карантину з 5 червня – список дозволів

Послаблення карантину з 5 червня дозволить проведення служб у церквах, скасовує самоізоляцію для осіб старше 60 років та дозволить кафе і ресторанам працювати повноцінно. Відповідні зміни ухвалили на засіданні Кабінету міністрів 3 червня.

Які послаблення карантину вводять з 5 червня:

  • заклади громадського харчування зможуть приймати відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів;
  • особам старше 60 років можна не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції;
  • проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 м²;
  • проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти у віддаленому режимі;

Також дозволили перевезення пасажирів легковими автомобілями у кількості до п’яти осіб включно з водієм. Але це без урахування дітей віком до 14 років.

“У разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів протягом трьох днів поспіль, регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень”, – пояснив прем’єр Денис Шмигаль.

Авіаційне сполучення

З 5 червня відновлюється внутрішнє авіасполучення. Кабінет міністрів ухвалив зміни до постанови №392 від 20 березня 2020 року, які дозволять відновити їх. Рішення вступить в силу після опублікування. З 15 червня полетять перші літаки закордон. Але авіарух відновиться з державами, які відкрили аеропорти для рейсів з України.

Джерело: Урядовий портал

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top