“Розділена любов” міської ради Дрогобича та ТОВ “КРУТОГІР’Я”. Хроніки “Prozorro”

Повне або часткове використання матеріалів ресурсу “ВАРТО – Галицькі Новини” дозволяється лише за умови прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на безпосередню адресу матеріалу на сайті vartonews.com.ua.

***

Провівши черговий моніторинг закупівель, які здійснює Дрогобицька міська рада та її підрозділи, комунальні установи чи комунальні підприємства, зіштовхнулися з “перспективним” підприємством, яке за рекордно короткий відрізок часу отримало аж 12 контрактів з різноманітними підрозділами міської ради Дрогобича на суму – 6 430 856.87 грн.

Назва цього підприємства ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “КРУТОГІР’Я”. Основний напрямок робіт – це будівництво, ремонтні роботи, встановлення освітлення, огорож, ну і, звичайно – ремонт покрівель. Найцікавіше, що свій стрімкий злет від підприємства, яке не працювало з бюджетом, до такого, що має підписаних угод аж на 6 млн грн, ТОВ “КРУТОГІР’Я” здійснило всього за місяць!!!! 

Перші дві угоди на заміну вікон і дверей у Народному домі ім. І. Франка, 20 у Дрогобичі (з відділом культури ДМР) на суму 256 872.92 грн та ремонт даху Дрогобицької дитячої музичної школи №2  на суму 454 701.32 були підписані 26.03. В один день – дві угоди!

І далі:

Джерелом фінансування більшості робіт є міський, обласний бюджети, а також внески громади, тобто мова йде про мікропроекти.

Ті підприємці, які працюють з бюджетом, добре знають і розуміють, що це за важка праця готувати документи. Цікаво, яким чином ТОВ “КРУТОГІР’Я” підготвало за короткий час тільки різних документів. Мабуть, увімкнули “турборежим”.

Хто ж з установ та підрозділів ДМР спокусився на ТОВ “КРУТОГІР’Я”?

  • Департамент міського господарства Дрогобицької міської ради  уклав з цим підприємство шість угод на суму 4 361 429.25 грн.
  • Відділ освіти ДМР три угоду на суму 1 018 601.38 грн
  • Відділ культури та мистецтв ДМР  уклав дві угоди 711 574.24 грн.
  • КУ “Стебницька загальноосвітня школа I-III ступенів №11 імені Тараса Зозулі” уклала одну угоду на суму 339 252.00 грн.

І тут виникає безліч запитань

Чому саме цьому підприємству, наприклад, Департамент міського господарства ДМР віддав аж шість угод на суму близько п’яти мільйонів гривень? Які критерії у виборі виконавця робіт використовував керівник ДМГ п. Москалик?

Чому ці роботи, наприклад, реконструкція пішохідної доріжки на площі Замкова Гора має робти ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “КРУТОГІР’Я”, а не якесь інше підприємство?

Чому  на  “Prozoro” досі не опубліковані угоди? 

Як взагалі працює система закупівель у Дрогобичі? Чому саме ТОВ “КРУТОГІР’Я”?

Чи сприяють такі прецеденти розвитку будівельного бізнесу?

Тут питань значно більше ніж відповідей. 

ТОВ “КРУТОГІР’Я”. Хто вони?

Підприємству вже 15 років. Юридична адреса: Дрогобич, ПЛОЩА РИНОК, будинок, 3. Засновником ТОВ є ДМИТРУШ ОРЕСТА РОМАНІВНА.  ШАНДРОВИЧ ВАСИЛЬ ПАВЛОВИЧ – керівник. Станом на 27.05.2016 засновниками ТОВ були: БАЗАР ОРЕСТА РОМАНІВНА, БАЗАР СВЯТОСЛАВ ТАРАСОВИЧ, БАЗАР ТАРАС МИХАЙЛОВИЧ. Відповідно до даних сайту ю-контрол це ТОВ не працювало з бюджетники коштами аж раптом протягом березня – квітня 2020 року отримало від Дрогобицької міської ради понад 6 млн грн.

Чому з таким поспіхом розпорядники бюджетних коштів віддали гроші? 

Нагадаємо, що з 19 квітня набули чинності зміни до ЗУ “Про державні закупівлі”. Такий поспіх можна пояснити небажанням розпорядників бюдтетних коштів проводити тендери за новими правилами, адже вже з 19 квітня всі закупівлі на суму від 50 тис грн мали проводитися за процедурою спрощених закупівель, тому  й розпорядники, ймовірно, поспішали.

Не хотіли тендерів. Не хотіли інших фірм, окрім ТОВ “КРУТОГІР’Я”.

Тож в чому секрет успішності цього підприємства?

Можливо ви нам підкажете? 

Свої варіанти пишіть у коментарях, а ми поки підготуємо інформаційні запити до розпорядників бюджетних коштів та запитаємо про критерії відбору підприємств для виконання робіт у Дрогобичі.

***

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Олег Дьорка

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top