Звільнити ФОПів Дрогобича від сплати єдиного податку на час карантину – зареєстровано петицію

Дрогобич / Фото – ВАРТО Галицькі Новини

У Дрогобичі зареєстровано петицію яка б мала полегшити перебіг карантину для підприємців, які вимушено не провадять діяльність, проте податкове навантаження у формі єдиного податку – залишилося.

Автор петиції пропонує міській раді розробити, розглянути та прийняти рішення:

1) щодо встановлення на період дії карантину у 2020 році нульової ставки єдиного податку для фізичних осіб підприємців, які вибрали першу та другу групу спрощеної системи оподаткування та зереєстровані на території міста Дрогобич.

2) зменшення для таких ФОПів на половину діючих до початку карантину ставок єдиного податку з моменту припинення карантину та до кінця 2020 року.

“Розуміючи наслідки встановленого карантину, Верховною Радою України 30 березня 2020 року прийнято ЗАКОН УКРАЇНИ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)” № 540-IX. Цим законом внесено зміни до Податкового кодексу України, яким органам місцевого самоврядування у 2020 році надано право прийняти рішення щодо зменшення ставок єдиного податку та знято обмеження щодо строків та порядку їх прийняття, оприлюднення та введення в дію. Таким чином, місцевим органам влади, у порядку виключення, надано можливість затверджувати рішення щодо зменшення розмірів фіксованих ставок єдиного податку для платників єдиного податку першої та другої груп у 2020 році за більш швидкою процедурою, без дотримання загальних термінів та регуляторних процедур, визначених законодавством. На підставі вищенаведеного, Дрогобицька міська рада має можливість переглянути ставки єдиного податку для підприємців першої та другої групи спрощеної системи оподаткування та на період дії карантину звільнити таких ФОПів від сплати єдиного податку, а після відміни карантину – значно зменшити податкове навантаження, знизивши ставку єдиного податку у 2020 році, виходячи з реального стану малого підприємництва у Дрогобичі”, – йдеться у тексті петиції.

Проголосувати за петицію та ознайомитися з повним її текстом можна ТУТ

***

Автор петиції дрогобичанин Роман Ощипок.

Варто нагадати, що у Трускавці міська рада звільнила від сплати єдиного податку фізичних осіб-підприємців першої і другою групи, діяльність яких заборонена під час карантину. Таке рішення ухвалили 14 квітня. Тож для підприємців, які не працюють, встановили нульову ставку єдиного податку. А після завершення карантину ще на 2 місяці ставку єдиного податку зменшили вдвічі: для першої групи – 5% від мінімальної заробітної плати, для 2-ої групи – 10% від мінімальної заробітної плати.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top