Майже 45 мільйонів гривень повинна сплатити влада мешканцям зруйнованого будинку на Грушевського

Як повідомили в міській раді, загальна сума компенсації становить 44 млн 593 тис 600 гривень з розрахунку 16 тис.грн/ кв.м

Згідно попереднього експертного висновку, будинок не підлягає подальшій експлуатації. Це означає, що можна розпочинати процедуру виплатити компенсацій власникам приміщень.

З цього приводу голова міста Тарас Кучма відбув до Києва для вирішення цієї проблеми на державному рівні.

Наразі п’ятеро осіб залишаються у готелі Тустань. одна особа — у гуртожитку коледжу нафти і газу. Потребуючих харчують у місцевих кафе «Витанія» та «Юність».

Дітей з цього будинку забезпечено пільговим харчування у школах та садочках.

На ранок понеділка, у першій лікарні Дрогобича перебуває одна дитина з переломами кісток тазу. Лікарі констатують покращення її стану. Решту осіб виписано з лікарень. Наразі у відділі охорони здоров’я ДМР вирішують питання реабілітації та оплати послуг для ще однієї особи, яку зі Львова перевезли додому. Її реабілітацію планують провести у оздоровчому комплексі «Вернигора».

Щодо проведених виплат, то у перші дні було виплачено 115 тис грн з місцевого бюджету та 1 млн 200 тис. грн з обласного бюджету. 255 тис. грн надійшло на благодійний рахунок.

Загалом потерпілими виконавчим комітетом Дрогобицької міської ради визнано 129 осіб. Загальна кількість квартир у будинку 64.

 

 

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top