Україна підписала “формулу Штайнмаєра” у Мінську

Про це щойно на терміновому брифінгу повідомив президент Володимир Зеленський.

За його словами, тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, відомий, як закон про особливий статус Донбасу, почне діяти на постійній основі за умови, коли на цій території відбудуться місцеві вибори, проведені згідно з Конституцією та законодавством України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулись за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів. “Це означає, що ніяких виборів під дулом кулеметів не буде і не може діяти”, – наголосив президент.

Зеленський також додав, що закон про особливий статус Донбасу чинний до 31 грудня 2019 року. “Буде новий закон, який розроблятиме парламент у тісній співпраці та публічному обговоренні з суспільством. У цьому законі не буде перейдено жодної червоної лінії. Саме тому не буде ніколи ніякої капітуляці”, – зазначив президент. Він також зазначив, що таким чином було усунуто останню перешкоду на шляху до проведення саміту “нормандської четвірки”. Його дата, за словами Зеленського, стане відомою в найближчий час.

 

“Формула Штайнмайєра” – це запропонований 2016 року тодішнім головою міністерства зовнішніх справ Франк-Вальтер Штайнмайєром варіант реалізації Мінських угод, головним пунктом якої є надання “особливого статусу Донбасу через чесні, демократичні вибори відповідно до стандартів ОБСЄ”.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top