Просив пробачення. Керівника Нацполіції Львівщини поставили на коліна

Сьогодні, 1 жовтня, львів’яни піднялися на акцію “Львівщино, вставай!” із вимогою відставки нещодавно призначеного керівника Нацполіції Львівщини Василя Віконського.

Акція розпочалася під стінами Львівської ОДА, після чого протестувальники з гаслами «Віконський геть зі Львова!» та «Віконського за ґрати!»  колоною попрямували до стін Нацполіції Львівської області.

Там львів’яни спершу вдягнули на змія портрет Віконського, як символ злочинів проти людей, а далі відбулась інсценізація подій у Соснівці 21 вересня.

За задумом активістів, усе закінчилась розкаянням очільника Нацполіції, під час якого він просив вибачення у людей на колінах. Протестувальники передали Віконському валізу з сухарями та вимогою збирати речі.

Як відомо, раніше вимогу про відставку Віконського підтримав голова Львівської ОДА, Громадська рада при ЛОДА, депутати Львівської облради, депутати Червоноградської міськради, жителі міст Соснівка, Червоноград, Сокаль та інших населених пунктів Львівщини, а також учасники бойових дій. Однак Віконський відмовився писати заяву на звільнення.

Причиною протестів став силовий розгін активістів на залізничній станції Соснівка у Львівській області. Люди зібралися там для блокування 113 вагонів із вугіллям з Російської Федерації. 21 вересня Василь Віконський особисто прибув до Соснівки та дав вказівку розігнати протестувальників.

 

Джерело – Вголос.

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top